Ruumiin kulttuuri

Ruumiin kulttuuri on eurooppalaisittainkin alan harvinainen julkaisu. Lehti on ilmestynyt yhtäjaksoisesti 40 vuotta, ja se julkaistaan nykyisin 4-värisenä, 100-sivuisena printtilehtenä. Jokainen lehden numero käsittelee laaja-alaisesti jännitys- ja rikoskirjallisuutta, -elokuvia, -sarjoja, kirja-arvosteluja sekä alan tapahtumia.

Lehdessä on katsauksia ja artikkeleita sekä menneiltä vuosikymmeniltä että uutuuksista. Kirjailijahaastatteluja löytyy niin pitkän linjan konkareista kuin nousevista dekkaritaivaan tähdistä koti- ja ulkomailta. Vierailevat kolumnistit käsittelevät polttavan ajankohtaisia aiheita, lempidekkareiden ja dekkaripaikkakuntien esittelyt ovat maukkaita välipaloja. 

Kirja-arvosteluosio Käräjät on kokonaisuus, jossa pyritään arvostelemaan kaikki Suomessa ilmestyvät kotimaiset dekkarit sekä osa käännösdekkareista. (Huom. Katso kuvien alta lisätietoja aiheesta.)

Arvostetun kulttilehden avustajajoukko on upea: se koostuu mm. kulttuurivaikuttajista, professoreista, lehtoreista, kirjailijoista, tutkijoista, kirjastonhoitajista, pitkän linjan toimittajista ja valokuvaajasta sekä Dekkariseuran hallituksen toimitusneuvostosta. Lehteä tehdään rakkaudesta lajiin. Tekijät ovat ylpeitä siitä, että Ruumiin kulttuuri on ollut vahvasti vaikuttamassa kotimaisen dekkarin ja dekkaristien arvostuksen nousuun. Tämä työ jatkuu edelleen.

Lehden saa kotiin postitettuna Suomen dekkariseuran jäsenenä. Irtonumeroita myyvät Helsingin Rosebud -kirjakaupat. Lehden vanhoja numeroita on myynnissä myös kirjamessuilla seuran osastolla sekä tietyissä dekkaritapahtumissa kuten Dekkarifestivaaleilla.

Seuran perinnettä kunnioittaen lehden linjan kiteytys on selkeä: tuotamme lisää ruumiita!

Uutta! Maaliskuussa 2023 lehden rinnalle on alettu tuottaa uutta podcast-sarjaa nimeltä Dekkaribrunssi. Tutustu myös lehden muihin nettisivun osioihin sivun yläosan painikkeista / valikosta.

”Olen Ruumiin kulttuurin päätoimittaja Päivi Remes ja aloitin tehtävässä keväällä 2021. Olen innoissani päästessäni kehittämään kulttimaineen saavuttanutta korkeatasoista lehteä. Tuotamme yhdessä taittaja-Mikaelin ja avustajajoukon kanssa mahdollisimman mielenkiintoista sisältöä niin lukijoille kuin ilmoittajille. Kehitystyötä teen Dekkariseuran hallituksen kanssa ja mm. lukijapalautteen avulla. Vapaa-aikanani luen dekkareita, katson elokuvia ja liikun luonnossa.”
”Olen Mikael Manninen ja aloitin Ruumiin kulttuuri -lehden taittajana 2021. Olen kiinnostunut kirjojen ja lehtien maailmasta, jossa typografialla ja kuvien käytöllä voi tuottaa hyvää lukukokemusta. Vapaa-aikanani harrastan mm. pyöräilyä, valokuvausta ja yritän epätoivoisesti opetella islannin kieltä.”
”Olen Ruumiin kulttuurin ilmoitushankkija Erkki Hirvonen. Nämä kuusi vuottani näin laadukkaan ja sivistävän julkaisun parissa ovat olleet erittäin antoisia ja motivoivia – ja on ilo jatkaa osana mainion vastaanoton saanutta uudistettua lehteä.”

Arvostelukappaleiden toimitus

Ruumiin kulttuurin käräjät-osiossa arvostellaan kotimaisia fiktiorikoskirjoja ja käännösdekkareita sen mukaan, mitä tila ja lehden ilmestymisaikataulu antavat myöten. Deadlinetiedot löytyvät mediakortista. 

Huom! Älä lähetä sopimatta arvosteltavaksi tarkoitettuja kirjoja postilokeroon!
 
Kirja-arvosteluista on sovittava ennakkoon käräjäkoordinaattorin kanssa sähköpostitse ja arvostelukirja toimitetaan suoraan hänen ilmoittamalleen arvostelijalle. Käräjäkoordinaattorina toimii hallituksen jäsen Satu Henttonen. Sähköposti hänelle: satujami(at)gmail.com  

Myöskään päätoimittajalle ei kannata osoittaa lähetyksiä postilokeroon. Niiden toimittamisesta voit tiedustella osoitetta sähköpostitse ruumiin.kulttuuri(at)dekkariseura.fi