Virpi Hämeen-Anttilan Johtolanka-kuulumisia

29.12.2023


Ruumiin kulttuurin salareportteri pirautti vuoden vaihtuessa Virpi Hämeen-Anttilalle, joka valmistautuu pikku hiljaa luovuttamaan Palmu-kiertopalkinnon seuraajalleen. Kenelle? Se selviää tammi-helmikuun 2024 vaihteessa.

RK: Miten Palmu-patsas on viihtynyt?
VH-A: Kunnon komisario on viihtynyt hyvin kirjahyllyn päädyssä, johon hänet sijoitin, joskin olen pari kertaa pimeässä kompastunut häneen, koska patsas piti sijoittaa alas – se on aika painava! Minusta tuntuu, että kuulin silloin närkästynyttä mutinaa...

Muuten olemme tulleet hyvin juttuun, ja aina kun iskee uskon puute, katson Johtolangan saaneiden dekkaristien listaa Palmun selkäpuolella ja ajattelen, miten hienoa on olla tuossa joukossa mukana.


RK: Hiertävätkö Johtolanka-käädyt kaulassa esimerkiksi kauppamatkoilla? Missä kotonasi on kunniakirja ja käädyt?

VH-A: Johtolanka-käädyt ovat etenkin naisihmiselle varsin raskaat ja hankalat kantaa, joten en vilauttele niitä kauppamatkalla. Pelkään lisäksi, että joku pitkäkyntinen vohkii ne minulta, koska ne ovat niin näyttävät. Olen ripustanut ne kirjahyllyn päätyyn Palmu-patsaan kehyksiksi. Kunniakirja on pianon päällä kehyksissä Eino Leino -palkinnon vieressä.

Ruumiin kulttuuri palaa asiaan tammikuussa 2024. 

(Kuva: Päivi Remes)